Betere sportprestaties

Sterk presteren in jouw tak van sport vraagt om een goede fysieke conditie. Maar, een goede conditie is meer dan alleen een goed uithoudingsvermogen of veel kracht bezitten. Wanneer je een sterke conditie hebt, heb je ook een goede coördinatie, een goede balans en ben je lenig. Kortom, je bent in evenwicht, om te doen wat jij wilt doen, wanneer je het wilt doen.

PPT (Patterns of Physical Transformation) vergroot het bereik waarin je gemakkelijk beweegt en waarin je de meeste kracht en controle hebt. Door de betere flexibiliteit en een verbeterde coördinatie word je sterker en ben je meer in balans. Je sportprestaties nemen toe en je verkleint het risico op blessures. PPT is daarom zinvol en effectief voor alle sport beoefenaars. Van golf en yoga tot hardlopen en martial arts. En, als jij fysiek sterk en flexibel bent, voel jij je ook mentaal onverslaanbaar.

Goed voetenwerk

Goed voetenwerk is essentieel om beter te presteren in jouw tak van sport. Als je voeten niet goed zijn gebalanceerd, treden tijdens je golfswing bijvoorbeeld ongewenste en overbodige bewegingen in je onderlichaam op. Deze bewegingen moeten dan vervolgens door je bovenlichaam, armen en handen worden gecompenseerd. Als er al bestaande problemen met balans, flexibiliteit of met de afwikkeling van je voeten zijn, worden deze tijdens je swing, maar eigenlijk tijdens elke sport beoefening, sterk uitvergroot. Dit kan tot chronische problemen en onbevredigende resultaten leiden. PPT kijkt niet alleen naar de stand van je voeten of de rotatieruimte in je heupen of schouders, maar verhelpt (chronische) instabiliteit door je hele lichaam in evenwicht te brengen. En zo presteer jij beter.

Blessure behandelen en voorkomen

Voor sportmensen is een PPT sessie dé methode om blessures te behandelen. Maar nog veel belangrijker, PPT helpt blessures te voorkomen. Mocht je onverhoopt toch een blessure hebben opgelopen, dan helpt PPT je sneller te genezen. Er vindt sneller herstel van de spieren plaats, door de verbeterde afvoer van de opgebouwde afvalstoffen uit de spieren en de verbeterde doorbloeding. Bij een blessure kan genezing soms weken duren. Door het zelfgenezend vermogen van het lichaam op juiste wijze met PPT te stimuleren, kan een blessure soms in een fractie van de gebruikelijke hersteltijd genezen zijn. De kans hierop is het grootst wanneer de PPT sessie kort na het oplopen van de blessure plaatsvindt.

IEMT

Soms, wanneer er meer ruimte komt in het lichaam, kan het zijn dat er belemmerende of blokkerende gevoelszaken naar voren komen. IEMT (Integral Eye Movement Therapy) is dan een door mij ingezette, krachtige methode om die gevoelens en emoties (trauma’s) de aandacht te geven die nodig is om ze een juiste plek in je verleden te geven. Dit gaat uiteraard altijd in overleg. Kijk voor meer informatie op de IEMT-pagina.

Wil jij ook je lichaamshouding verbeteren, je lichaam soepeler maken en goed voor je zelf zorgen? Jouw lijf op een vriendelijke manier goed onderhouden? Maak dan nu een afspraak! Bel mij op 0624511616 of stuur een bericht via het contactformulier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.