Langer jong

In 2019 is, volgens cijfers van het CBS, één op de twee volwassenen 50-plus. Nu al kampt een kleine 40% van de vijftigplussers met motorische problemen en ongemakken als gewrichtspijnen, spierkrampen en PHPD (pijntje-hier-pijntje-daar). Soms is er sprake van niet-meewerkende knieën of heupen wat mogelijk kan leiden tot verlies van zelfstandigheid. Ook komt het voor dat mensen angst hebben om te vallen door een verminderde balans en coördinatie. Maar, hopelijk herken je niets van dit alles, ben je heerlijk actief en sta je vol in het leven. Houden zo!

Doen wat je wilt doen en ervan te genieten terwijl je dat doet

Door PPT (Patterns of Physical Transformation) kun je meer en langer, zelfstandig genieten van het leven. Flexibiliteit, balans en de gehele lichaamshouding verbetert. Ook het evenwicht, de coördinatie, de concentratie en de manier van de ademhalen verbeteren. En dat levert meer levensvreugde en meer bewegingsvrijheid op. Om te doen wat je wilt doen en ervan te genieten terwijl je dat doet. Misschien wel een rondje op de golfbaan, spelen met de kleinkinderen of een actieve (wandel)vakantie?

Blessures, behandelen en voorkomen

Mocht er onverhoopt toch een blessure zijn opgelopen, dan helpt PPT deze sneller te genezen door de verbeterde afvoer van de opgebouwde afvalstoffen uit de spieren en de verbeterde doorbloeding. Bij een blessure kan genezing soms weken duren. Door het zelfgenezend vermogen van het lichaam op juiste wijze met PPT te stimuleren, kan een blessure soms in een fractie van de gebruikelijke hersteltijd genezen zijn. De kans hierop is het grootst wanneer de PPT sessie kort na het oplopen van de blessure plaatsvindt. Dit geldt ook voor de hersteltijd na bijvoorbeeld een operatie. Met PPT en de juiste stimulatie van het lichaamseigen zelfgenezend vermogen kan de hersteltijd aanzienlijk worden verkort.

IEMT

Soms, wanneer er meer ruimte komt in het lichaam, kan het zijn dat er belemmerende of blokkerende gevoelszaken naar voren komen. IEMT (Integral Eye Movement Therapy) is dan een door mij ingezette, krachtige methode om die gevoelens en emoties (trauma’s) de aandacht te geven die nodig is om ze een juiste plek in je verleden te geven. Dit gaat uiteraard altijd in overleg. Kijk voor meer informatie op de IEMT-pagina.

Wil je nu al iets doen aan kleine pijntjes of zeurende plekjes? Weer bewegen alsof je twintig jaar jonger bent? In balans zijn en lekker in je vel zitten? Vrij en actief (blijven) bewegen? Maak dan nu een afspraak via 0624511616 of stuur een bericht via het contactformulier.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.