Lekker in je vel

Sommige kinderen kunnen niet goed stil zitten, soms kunnen ze zich minder goed concentreren, soms is er sprake van hooggevoeligheid. Misschien gaan ze zelfs wel wankelen in hun zelfvertrouwen? Bij LaLoba leren kinderen hun lichaam te voelen, hun eigen gedachtes te herkennen, nare ervaringen een juiste plek te geven én te ontspannen.

Denk- en leerstijlen

Iedereen denkt op verschillende manieren; visueel (in beelden), auditief (op het gehoor), kinesthetisch (met het gevoel) en digitaal (met het verstand). We gebruiken al deze denksystemen, maar hebben allemaal zo onze eigen voorkeuren. Kinderen die de hoeveelheid prikkels vanuit het dagelijks leven niet goed (genoeg) kunnen verwerken, hebben vaak een voorkeur om in beelden en met hun gevoel te denken. Ons huidige onderwijssysteem is heel strikt en houdt met deze voorkeuren weinig rekening. Hierdoor ontstaan leer- en concentratieproblemen en krijgen deze kinderen algauw onterecht een stempel van onrustig, ongeconcentreerd, niet meedoen met de groep, en soms zelfs onhandelbaar of dom. Dit tast vervolgens weer het zelfvertrouwen van het kind aan en zo kan er een negatief, zichzelf negatief versterkend, patroon ontstaan. Soms zet ik naast PPT en NLP ook IEMT in, een eenvoudige maar zeer effectieve methode om te helpen nare gevoelens op een juiste manier in het verleden te plaatsen.

AD(H)D, PDD-NOS, angst en slaapproblemen

We trainen je lichaam en brein samen te werken. Zo doorbreken we negatieve patronen en leren we de beide hersenhelften beter samenwerken. Psychische klachten, waaronder aandachtsproblemen, AD(H)D, PDD-NOS, angst en slaapproblemen kunnen zo worden verminderd.

Kinderen met bijvoorbeeld AD(H)D zijn vaak heel creatief, ze kunnen dingen bedenken waar niemand anders op zou komen. Ze hebben veel energie en zijn vaak heel enthousiast. Ook kunnen ze heel erg grappig zijn. Heerlijk! Bij LaLoba leren ze al deze positieve eigenschappen in te zetten, voor hun eigen plezier en voor dat van de mensen om hen heen.

Wanneer?

  • Als je kind onrustig is; thuis, in de klas of op een andere plek
  • Als je kind weinig zelfvertrouwen heeft, ‘niet lekker in ’t vel zit’
  • Als je kind vaak onhandig is en dingen laat vallen, struikelt, geen goede balans heeft
  • Als je kind zich niet kan concentreren
  • Als je kind hooggevoelig is
  • Als je kind moeite heeft om zijn emoties te reguleren, veel piekert of angstig is
  • Als je kind vaak slaat, schopt/schreeuwt

Vriendelijkheid, respect en begrip staan bij LaLoba.nl voorop. Het kind mag zijn wie het is en moet zich veilig en op zijn gemak voelen. Een eerste afspraak voor minderjarige kinderen vindt daarom ook altijd plaats in aanwezigheid van één van de ouders. Dit zorgt voor veiligheid bij de kinderen en is waardevol voor zowel ouders als kind. Bij LaLoba.nl leer jij als ouder waardevolle tools waarmee jullie het proces thuis kunnen voorzetten.

PPT is een zachte, manuele techniek. Maar ook als een kind liever niet aangeraakt wordt, kan een sessie bij LaLoba.nl effectief zijn. Er zijn heel leuke motoriek spelletjes die de linker- en rechterhersenhelft helpen gemakkelijker met elkaar én met het lijf samen te werken. En daarbij wordt er dus helemaal niet aangeraakt.

Contact

Wil jij ook een blijer kind dat lekker beweegt en vrij in zijn vel zit? Een kind dat straalt met zelfvertrouwen? Maak dan nu een afspraak! Bel mij op 0624511616 of stuur een bericht via het contactformulier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.