PPT sessie

PPT (Patterns of Physical Transformation) is een holistische, manuele behandelmethode. Holistisch behandelen wil zeggen dat het hele lichaam als één, samenwerkend geheel wordt gezien. PPT helpt het hele lichaam te ontspannen, pijn te verminderen, een betere balans te vinden en klachten vanuit de oorsprong -dus niet alleen daar waar de klacht zich uit- te herstellen.

De zachte, vloeiende technieken van PPT werken in op het lichaam en strekken zich uit naar het onbewuste. Door een vriendelijke hand en een vriendelijk woord ontstaat een zekere verandering. Met PPT creëren we op een uitnodigende manier nieuwe verbinding tussen je lijf en je brein. Het zelfgenezend vermogen dat van nature in ieder mens aanwezig is, wordt gestimuleerd. Je brein wordt geprikkeld deze nieuwe, ontspannen en vrije manier van bewegen vast te houden. PPT brengt balans op zowel fysiek (lichaam) als op mentaal/emotioneel niveau.

Praktische informatie

PPT is een holistische, manuele behandelmethode en geen vorm van massage. PPT vindt plaats over de kleding heen, trek daarom makkelijk zittende kleding aan. Medicijngebruik en eventueel voorgeschreven oefeningen kunnen tijdens de behandeling voortgezet worden.

De individuele PPT sessies vinden plaats in de praktijk in Nieuwegein. De praktijkruimte is gesitueerd op de eerste verdieping. Desgewenst en op vooraf aangeven van de cliënt kan de sessie ook op de begane grond plaatsvinden.

De PPT sessies zijn geen vervanging van reguliere diagnose en behandeling. Bij twijfel raadpleeg eerst een arts.

Benieuwd naar ervaringen van anderen? Klik hier

Tijdsduur

Een 1e sessie, inclusief intake, duurt ongeveer 75 minuten.
De vervolgsessies duren gemiddeld 60 minuten.
Voor kinderen tot 16 jaar duren de sessies korter, gemiddeld 30 minuten.
Acute klachten (spit, verzwikking) en (sport)blessures bekijken we per kwartier.

De 1e 2 vervolgbehandelingen volgen elkaar in principe wekelijks op. De prijzen zijn terug te vinden op de tarieven pagina.

De ene cliënt heeft aan 2 à 3 sessies voldoende, andere cliënten hebben een aantal meer sessies nodig. Bij chronische klachten is het vaak wenselijk periodiek een onderhoudsbehandeling in plannen. Of, zoals bij sporters, preventieve behandelingen in te plannen om het lichaam in een goede conditie te houden en zo blessures te voorkomen. Elk lichaam is anders en reageert anders, we gaan er in elk geval samen voor om het lichaam de kans te geven prettiger te functioneren.

Bedrijven

Naast individuele sessies verzorgt LaLoba regelmatig op locatie PPT workshops, gericht op houding en beweging. Bijvoorbeeld op basisscholen, bij yoga centra, in de kapperswereld, bij Buitenschoolse Opvang, in verzorgingstehuizen en bij golf- en sportfaciliteiten. Neem contact op om de mogelijkheden door te nemen.

Contact

Kom vooral ervaren wat het voor jou betekent. Afspraken zijn telefonisch via 0624511616 of via het contactformulier te boeken, door de weeks overdag of ‘s avonds en desgewenst in het weekend.

Als je voor een gemaakte afspraak verhinderd bent, geef je dat dan ten minste 24 uur van tevoren door?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.