Pijntje hier, pijntje daar?

Stress, hoge bloeddruk, slaapproblemen? Vermoeidheid, spanningshoofdpijn, maag-darmproblemen? Nek of schouderklachten? Dit zijn allemaal voorbeelden van vervelende klachten. Deze klachten kunnen ontstaan als er sprake is van een verstoring in de balans in ons lichaam. Wanneer de balans in ons lichaam verstoord raakt, geeft het lichaam waarschuwingssignalen af. Grijp op tijd in en herstel de balans!

Acute en chronische klachten

Met PPT (Patterns of Physical Transformation) zijn al veel mensen in korte tijd effectief geholpen. Tijdens een sessie verdwijnen acute pijn klachten vaak al snel. Er is vrijwel direct verlichting. De problemen bij chronische pijn klachten (klachten die al 6 maanden of langer spelen) raken veelal op de achtergrond. Dat zorgt ervoor dat deze beter te hanteren zijn.

Met PPT wordt het bereik waarin er gemakkelijk en comfortabel bewogen kan worden, vergroot. Het gemakkelijke bewegingsbereik is een belangrijk gebied waar je de meeste kracht en controle bezit. Ook wordt je brein gestimuleerd om de nieuwe, ontspannen en vrije manier van bewegen vast te houden. Zo leer je ook de in je hersenen opgeslagen pijn los te laten en blijvend vrij en ontspannen te bewegen.

Sneller genezen en blessures voorkomen

PPT helpt het lichaam sneller te genezen. Er vindt sneller herstel van weefsel en spieren plaats, De afvoer van de opgebouwde afvalstoffen uit de spieren en de doorbloeding verbetert. Bij een blessure kan genezing soms weken duren. Door het zelfgenezend vermogen van het lichaam op juiste wijze met PPT te stimuleren, kan een blessure in een fractie van de gebruikelijke hersteltijd genezen zijn. De kans hierop is het grootst wanneer de PPT sessie kort na het oplopen van de blessure plaatsvindt. Dit geldt ook voor de hersteltijd na bijvoorbeeld een operatie. Met PPT en de juiste stimulatie van het lichaamseigen zelfgenezend vermogen kan de hersteltijd verkorten.

Soms, wanneer er meer ruimte komt in het lichaam, kan het zijn dat er belemmerende of blokkerende gevoelszaken naar voren komen. IEMT (Integral Eye Movement Therapy) is dan een door mij ingezette, krachtige methode om die gevoelens en emoties (trauma’s) de aandacht te geven die nodig is om ze een juiste plek in je verleden te geven. Dit gaat uiteraard altijd in overleg.

Ook kan het zijn dat tijdens een PPT of IEMT sessie een vraagstuk naar boven komt, waarbij we een vorm van systemisch werk inzetten om jou meer inzicht te geven. Stel je vraag, stel je open en laat de magie gebeuren. Ik begeleid je in het gehele proces.

Geïnteresseerd? Bel mij op 0624511616 of stuur een bericht via het contactformulier.

Reacties zijn gesloten.