Wie is LaLoba?

Oprichter en drijvende kracht achter LaLoba.nl is Marlies de Wolf. Ze leert je zelf makkelijker te bewegen, door op een vriendelijke manier verbinding te creëren tussen je lijf en je brein. Met een combinatie van NLP (woordwerk), IEMT (oogbewegingen) en PPT (lichaamswerk) stimuleert zij het zelfgenezend vermogen van je lichaam en herstellend vermogen van je brein. Ook stimuleert zij je brein de nieuwe, ontspannen en vrije manier van zijn vast te houden.

Naast bovenstaand is Marlies ook eerlijk. Ook al is het gebruikelijk en wordt het gezien als ‘professioneel’ om op dit soort voorstelpagina’s over jezelf in de derde persoon te schrijven, ik vind het een beetje raar en daarom houd ik er hierna ook mee op. Zo leren jullie de echte ik alvast een beetje kennen, wat tenslotte ook het doel is van deze pagina.

De helende kracht van het lichaam en de sturende kracht van het brein

Geestelijke en lichamelijke gezondheid heeft al jarenlang mijn aandacht. Ik geloof in natuurlijke oplossingen en pas dit in mijn eigen leven toe. De trigger om PPT en later ook IEMT en systeemopstellingen te gaan toepassen, kwam toen ikzelf uiteenlopende lichamelijke problemen kreeg en daar met meer reguliere behandelingen (fysiotherapie, dry needling, acupunctuur, reumatherapie) maar niet van af kwam. PPT bracht toen lichamelijke verlichting en traumawerk op het gebied van aanraking, hechting en huidhonger de blijvende oplossing. Op dat moment besloot ik mijn kennis van de helende kracht van het lichaam en de sturende kracht van het brein nog verder uit te breiden. Mensen in mijn directe omgeving zagen mijn verandering en kwamen naar mij toe met hun verhaal, op zoek naar verlichting, verbetering. Voelende dat ik kan helpen, ben ik LaLoba.nl gestart en sindsdien richt ik me op het helpen van anderen bij het vinden van een betere balans, een betere samenwerking tussen lichaam en brein.

Altijd meer te leren

De PPT opleiding (Patterns of Physical Transformation) heb ik in 2016 gevolgd bij een van de grondleggers van PPT; dr. Edie Perry. Edie is chiropractor, opgeleid in de bewegingsmethodiek van dr. Moshé Feldenkrais en Master NLP Trainer bij The Society of Neuro-Linguistic Programming™. Edie werkt al ruim 25 jaar met mensen en is de afgelopen 15 jaar nauw betrokken bij onderzoeken op het gebied van de Functionele Neurologie. In 2018 was ik op uitnodiging van Edie 2e trainster bij de PPT training die zij regelmatig in Nederland verzorgt.

De IEMT (Integral Eye Movement Therapy) opleiding heb ik afgerond in 2019 en gevolgd bij Hanneke van der Voort, een door IEMT grondlegger Andrew T. Austin approved trainer. Hanneke werkt al ruim 20 jaar met mensen en is naast approved IEMT trainer ook Metaphores of Movement level 1&2 approved trainer.

NLP, Hypnose en Systeemopstellingen heb ik geleerd bij Ravisie. Familieopstellingen en Sjamanisme bij Nijman Coaching & Trainingen.

Ik blijf graag op de hoogte en volg daarom met grote regelmaat nieuwe trainingen en opleidingen, gericht op NLP, hypnose, energie, coaching, metaforen, brein-  en lichaamswerk.

Aanraders

Het werk van een van ’s werelds grootste trauma-experts, prof. dr. Bessel van der Kolk (1943, Den Haag), spreekt tot mij. Zijn wetenschappelijke onderzoek en praktijkervaring hebben hem er van overtuigd dat trauma’s vooral in het lichaam diepe sporen nalaten. Daar ligt volgens hem ook de sleutel om mensen met trauma’s te behandelen; “Leer mensen eerst zich weer veilig te voelen in hun eigen lichaam.”. Een link naar een interview met hem vind je hier. Wil je zelf ook meer weten, lees dan vooral het boek van Van der Kolk genaamd Traumasporen (The body keeps the score).

Qua lichaamswerk heb ik begin 2020 Rhea en haar Kaiut yoga lessen ontdekt. Kaiut is een vorm van yoga die gericht is op voelen en het aanstippen van eventuele blokkades. Niet alleen blokkades in ons fysieke lichaam, maar in ons hele systeem, zodat de diep verborgen patronen die we tijdens ons leven ontwikkeld hebben ontrafeld kunnen worden. Meer informatie en Rhea’s online lesprogramma vind je hier.

LaLoba.nl

De naam LaLoba.nl is symbolisch. La Loba betekent de wolvin, een verwijzing naar mijn achternaam. Een andere belangrijk deel van de bedrijfsnaam wordt gevormd door de symboliek in het verhaal over La Loba. In het geweldige boek van Clarissa Pinkola Estés ‘De ontembare vrouw’ vertelt Clarissa onder meer het verhaal van La Loba, een oude Indiaanse vrouw die nauwgezet in de woestijn alle verspreide botten van een wolf bijeen verzamelt. Een wolf die al lang geleden dood is gegaan. La Loba plaatst de botten langzaam, voorzichtig op de vloer van haar grot, totdat elk bot er is. Dan zingt ze en danst ze rondom de botten totdat de wolvenbotten weer vlees, bloed en een nieuw leven krijgen. Wanneer de wolf opspringt, een blik wisselt met de vrouw en daarna in de woestijn wegrent, verandert het woeste dier in een wilde, vrije en lachende vrouw. Een vrouw vol levenskracht, vreugde en doelgerichtheid.

Contact

Contact met mij? Bel dan nu naar 0624511616 of stuur een bericht via het contactformulier.

Reacties zijn gesloten.