Stress less!

Steeds meer mensen die mijn werkwijze hebben leren kennen, komen regelmatig terug voor een preventieve ‘onderhoudssessie’. Daarbij zet ik zowel PPT (Patterns of Physical Transformation) als IEMT (Integral Eye Movement Therapy) in. In de huidige maatschappij worden er hoge eisen gesteld. Een goede fysieke en mentale  balans, een goed evenwicht en coördinatie en een juiste manier van ademhalen stelt iedereen in staat beter om te kunnen gaan met stress en druk en daardoor positief in het leven te kunnen staan.

Stress, PPT en IEMT

Stress is niet altijd slecht, het helpt ons paraat te zijn en snel te reageren. Maar als we het over stress hebben, dan gaat het meestal over de ongezonde variant: een teveel aan spanning. Dat soort stress kan leiden tot allerlei klachten; hoofdpijn, rugpijn of nekpijn, maar ook hartkloppingen of spijsverteringstoornissen. Het immuunsysteem kan door stress worden aangetast, hierdoor word je ook vatbaarder voor verkoudheid en griep. Vermoeidheid, rusteloosheid en slaapproblemen zijn ook veel voorkomende stresssymptomen. Gestreste mensen zijn vaak prikkelbaar, somber of cynisch. Ook hebben mensen met stress vaak moeite met helder nadenken. Een gebrek aan creativiteit, geheugenproblemen, concentratieproblemen, het komt allemaal voor. Leer omgaan met stress en ervaar een positieve flow.

Loslaten van onnodige spierspanning

Een regelmatig terugkerende onderhoudssessie, waarbij we soms alleen PPT en soms alleen IEMT en soms een combinatie inzetten, is erg geschikt voor iedereen, van jong tot oud, om beter met stress om te kunnen gaan, in een positieve flow te komen en gezond te blijven. Door het verbeteren van de lichaamshouding verbetert de balans en ook de manier van ademhalen verbetert. Een gezonde manier van ademhalen verloopt voornamelijk via de buik, is vloeiend en kost verder geen inspanning. Er wordt geen onnodige spierspanning op de nek en schouders gezet. Lichamelijke klachten nemen af, je immuunsysteem verbetert en kunt weer helder, geconcentreerd en creatief nadenken. Zo zorg je goed voor jezelf, en zit je positief en met meer zelfvertrouwen in je lijf.

Bij chronische klachten is een onderhoudssessie zeer geschikt om de pijn en andere ongemakken te verminderen. Dit vergroot de kwaliteit van leven, zorgt ervoor dat alles gemakkelijker beweegt en dat je langer kunt genieten van wat je allemaal wilt doen.

Ook zijn de onderhoudssessies bedoeld voor de actieve sporter. Een regelmatige check up waarin we werken aan het vergroten van het bereik waarin je gemakkelijk beweegt en waarin je de meeste kracht en controle hebt. Dit maakt je sterker en houd je in balans en flexibel. En dat maakt dat je beter presteert in je sport. Of dat nu golf of yoga of een andere vorm van sport is, we willen allemaal het meest uit ons lichaam en onze sportprestaties halen, toch?

Niet zo van het ´lijf-werk’?

Soms ervaar je fysieke ongemakken die eigenlijk voortkomen uit een gevoel van ‘vastzitten’, uit een ervaring van ‘niet vooruit kunnen komen’. Soms ‘loop je tegen een muur aan’ of ´schuif je dingen voor je uit´. Als je nou niet zo van het lijf-werk bent, maar wel goed voor je Zelf wilt zorgen, kijk dan eens op www.bewoording.nl?

Geïnteresseerd in een anti-stress sessie? Bel mij dan nu op 0624511616 of stuur een bericht via het contactformulier.

Reacties zijn gesloten.