Systeemopstellingen

*Het begrip ‘systeemopstellingen’ omvat alle andere mogelijk opstellingen, zoals individuele opstellingen, familieopstellingen en organisatieopstellingen en allen bieden meer inzicht in jouw eigen plek in het systeem en je verhouding tot de anderen in dat systeem

Ontstaan

Systeemopstellingen zijn een afgeleide van het psychodrama, ontwikkeld door Jacon Moreno. Onder andere op basis van het psychodrama ontwikkelde vervolgens Virginia Satir haar ‘systeemtherapie’. Als één persoon met een probleem kwam, behandelde zij het héle gezin. Deze werkwijze bleek zeer effectief. Satir’s werkwijze, heeft weer een grote invloed gehad op het door Bandler en Grinder ontwikkelde Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

Systemisch werk

Wanneer ik systeemopstellingen toepas zijn ze heel eenvoudig en heel effectief. We maken allemaal onderdeel uit van grotere systemen. Denk maar eens aan je afkomst, gezin, familie, je vrienden, een team, bedrijf of klas. Zelfs op individueel niveau besta je met ál jouw delen uit een systeem. Al die systemen waar we een onderdeel van zijn, hebben een grote invloed op ons dagelijks leven en functioneren. Alle relevante betrokken ‘spelers’ worden opgesteld door middel van vloerankers of via een tafelopstelling. Jij krijgt meer inzicht in jouw eigen plek in het systeem en je verhouding tot de anderen in dat systeem.

Licht (en een beetje magie)

Een opstelling brengt onderliggende patronen en dynamieken aan het licht, die diep verborgen liggen in ons onbewuste. Zo krijg je de mogelijkheid tot een totaal andere blik en ingang. Opstellingen worden ingezet bij ervaren onbalans bij bijvoorbeeld gezins- en familiekwesties, maar ook bij vragen over opvoeding, (liefdes)relaties, werk, stress, je gezondheid én het functioneren van je lichaam.

Het kan zijn dat tijdens een PPT of IEMT sessie een vraagstuk naar boven komt, waarbij we een vorm van systemisch werk inzetten om jou meer inzicht te geven. Stel je vraag, stel je open en laat de magie gebeuren. Ik begeleid je in het gehele proces.

Heb jij nu al een specifieke vraag waar je met behulp van een opstelling meer inzicht in wilt krijgen? Bel mij dan nu op 0624511616 of stuur een bericht via het contactformulier.

Reacties zijn gesloten.