Praktische informatie

Emoties en ervaringen verankeren zich in ons lichaam. Je reageert op het nu vanuit toen. Ik nodig je uit om contact te maken met je zelf, met je eigen lichaam en je eigen gedachtes. Ik raak je aan, help je bewegen of laat jou zelf bewegen, altijd op een zachte en vriendelijke manier. Je lichaam en de onbewuste delen van je hersenen kunnen weer gaan beseffen: “Ik hoef dit niet meer vast te houden.”. Hierdoor kun jij ervaren hoe bevrijdend het is wanneer je systeem kalmeert en ondersteund wordt, en er ontstaat ruimte om te veranderen. Soms word je bewust van die verandering en soms merk je dat het gewoon werkt.

Tijdens de behandelingen werken we op een holistische manier. Holistisch wil zeggen dat ik het hele lichaam en het brein als één samenwerkend geheel zie. Ik help je hele lichaam te ontspannen, lichamelijke en emotionele pijn te verminderen, een betere balans te vinden en klachten vanuit de oorsprong te herstellen, dus niet alleen daar waar de klacht zich laat zien. We creëren nieuwe verbindingen. Het zelfgenezend vermogen dat van nature in iedereen aanwezig is, wordt gestimuleerd en geactiveerd. Je vind opnieuw balans op zowel fysiek (lichaam) als op mentaal/emotioneel niveau.

PPT

PPT is een holistische, vriendelijke, manuele behandelmethode en geen vorm van massage. Omdat PPT plaatsvindt óver de kleding heen, heeft makkelijk zittende kleding de voorkeur. Medicijngebruik en eventueel voorgeschreven oefeningen kunnen tijdens de behandeling voortgezet worden.

Systeemopstellingen

Wanneer ik systeemopstellingen toepas zijn ze heel eenvoudig en heel effectief. We maken allemaal onderdeel uit van grotere systemen. Denk maar eens aan je afkomst, gezin, familie, je vrienden, een team, bedrijf of klas. Zelfs op individueel niveau besta je met ál jouw delen uit een systeem. Al die systemen waar we een onderdeel van zijn, hebben een grote invloed op ons dagelijks leven en functioneren. Alle relevante betrokken ‘spelers’ worden opgesteld door middel van vloerankers of via een tafelopstelling. Jij krijgt meer inzicht in jouw eigen plek in het systeem en je verhouding tot de anderen in dat systeem.

IEMT

IEMT werkt direct met het gevoelssysteem, er wordt dus niet eerst al pratend gezocht naar de kern van het probleem. Vanuit een problematisch gevoel in het nu speuren we door middel van een aantal vragen terug naar de eerste keer dat jij dit gevoel hebt ervaren. Door op deze herinnering de oogbewegingen toe te passen leren we jouw brein breder te kijken, te denken en te voelen rondom deze herinnering. De herinnering wordt geneutraliseerd opgeslagen in je geheugen en heeft niet langer dezelfde impact.

Locatie

Alle individuele sessies vinden plaats in de praktijk in Nieuwegein. De praktijkruimte is gesitueerd op de eerste verdieping. Desgewenst en op vooraf aangeven van de cliënt (bijv. door ernstige lichamelijke beperkingen) kan de sessie ook op de begane grond plaatsvinden.

De sessies zijn geen vervanging van reguliere diagnose en behandeling.
Bij twijfel raadpleeg eerst een arts.

Benieuwd naar ervaringen van anderen? Klik hier

De algemene voorwaarden vind je hier.

Tijdsduur

Een 1e PPT sessie, inclusief intake, duurt ongeveer 75 minuten.
Een sessie met een opstelling duurt ongeveer 60-90 minuten
Een 1e IEMT sessie, inclusief intake, duurt ongeveer 120 minuten.
De vervolgsessies duren gemiddeld 60 minuten.
Voor kinderen tot 16 jaar duren de sessies korter, gemiddeld 30 minuten.
Acute klachten (spit, verzwikking) en (sport)blessures bekijken we per kwartier.

De 1e 2 vervolgbehandelingen volgen elkaar in principe wekelijks op. De prijzen zijn terug te vinden op de tarieven pagina.

De ene cliënt heeft aan 2 à 3 sessies voldoende, andere cliënten hebben een aantal meer sessies nodig. Bij chronische klachten en burnout is het vaak wenselijk periodiek een onderhoudsbehandeling in plannen. Iedereen is anders en reageert anders, we gaan er in elk geval samen voor om jou de kans te geven prettiger te leven.

Bedrijven

Naast individuele sessies bied ik op locatie PPT workshops aan. Workshops gericht op een juiste houding en gemakkelijke beweging.

Ook bied ik organisatieopstellingen aan. Zit de energie in jouw team vast? Verloopt de communicatie moeizaam? Een organisatie opstelling biedt vrijwel direct meer inzicht en geeft ruimte aan verandering.  

Systeemopstellingsdagen en -avonden

Ook is systeemopstelling met/in een groep mogelijk. Door de energie van de groep in te zetten, verruimt je blik, opent je gevoel en gaat energie weer stromen.

Neem contact op om de mogelijkheden door te nemen.

Contact

Kom vooral ervaren wat het voor jou betekent. Afspraken zijn telefonisch via 0624511616 of via het contactformulier te boeken, door de weeks overdag of ‘s avonds en desgewenst in het weekend.

Als je voor een gemaakte afspraak verhinderd bent, geef je dat dan ten minste 24 uur van tevoren door? Anders ben ik genoodzaakt de geplande behandeling in rekening te brengen.

Reacties zijn gesloten.