Wat is PPT

Patterns of Physical Transformation (PPT), als het hoofd even is vergeten hoe het lijf comfortabel kan bewegen…

Holistisch

PPT kenmerkt zich door een holistische benadering. Het richt zich op het hele lichaam en betrekt daarbij het hersengebied van waaruit beweging voortkomt. Zo leert het lijf spanning los te laten en wordt de eenheid tussen lichaam en brein hersteld. Daardoor vergroot PPT het bereik waarin je gemakkelijk beweegt en waarin je de meeste kracht en controle hebt.

Een betere balans zorgt voor ontspanning en een betere coördinatie. Hierdoor gaan mensen op alle gebieden van hun leven beter presteren. PPT werkt bij pijn, stress, slaapproblemen en/of vermoeidheidsklachten, maar ook wanneer je je lichaam vaak of repetitief gebruikt en goed voor jezelf wilt zorgen. Je kunt zo langer actief zijn en comfortabel leven.

PPT, een combinatie van NLP, Feldenkrais en functionele neurologie

PPT is een combinatie van NLP-technieken, de methoden van Moshé Feldenkrais en Functionele Neurologie. Het wordt al vele jaren succesvol toegepast in Amerika en sinds enkele jaren is PPT ook in Europa geïntroduceerd. Deze zeer effectieve, manuele behandelmethode is ontwikkeld door dr. Edie Perry. Zij is chiropractor, Feldenkrais-practitioner, onderzoeker in de functionele neurologie en Master NLP Trainer. Bij Patterns of Physical Transformation gaat het om neurologische veranderingen om zo mobiliteit, lichaamshouding en algeheel welzijn te verbeteren.

Wil je nog meer weten over het hoe, waarom en onstaan van PPT, lees dan het artikel van dr. Perry over PPT: The Different Difference That Makes The Difference.

De menselijke fysiologie is rechtstreeks verbonden met emoties en gedrag. Door het lichaam aan te raken en onze hersenen opnieuw te trainen, worden belemmerende patronen doorbroken en nieuwe patronen aangeleerd. PPT spreekt de natuurlijke taal van het lichaam. We voelen ons beter en we bewegen ons gemakkelijker als we een betere houding met meer symmetrie en een grotere flexibiliteit hebben. PPT maakt dat we langer op een prettige en comfortabele manier gebruik kunnen maken van ons lichaam.

IEMT (Integral Eye Movement Therapy)

Wanneer er meer ruimte komt in het lichaam, kan het zijn dat er belemmerende of blokkerende gevoelszaken naar voren komen. IEMT (Integral Eye Movement Therapy) is dan een door mij ingezette, krachtige methode om die gevoelens en emoties (trauma’s) de aandacht te geven die nodig is om ze een juiste plek in je verleden te geven. Soms combineer ik beide methodes. Meer weten over IEMT? Klik hier.

Systeemopstellingen

Ook kan het zijn dat tijdens een PPT sessie een vraagstuk naar boven komt, waarbij we een vorm van systemisch werk inzetten om jou meer inzicht te geven. Stel je vraag, stel je open en laat de magie gebeuren. Ik begeleid je in het gehele proces.

Ervaringen van anderen lezen?

Ben je benieuwd naar hoe anderen een sessie bij mij ervaren? Klik hier

Niet zo van het ´lijf-werk’?

Soms ervaar je fysieke ongemakken die eigenlijk voortkomen uit een gevoel van ‘vastzitten’, uit een ervaring van ‘niet vooruit kunnen komen’. Soms ‘loop je tegen een muur aan’ of ´schuif je dingen voor je uit´. Als je nou niet zo van het lijf-werk bent, maar wel goed voor je Zelf wilt zorgen, kijk dan eens op www.bewoording.nl?

Contact

Ben je geïnteresseerd wat ik voor jou kan betekenen? Bel mij dan nu via 0624511616 of stuur een bericht via het contactformulier.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.