Wat is PPT

Patterns of Physical Transformation (PPT), als het hoofd even is vergeten hoe het lijf gemakkelijk kan bewegen…

Verandering

Emoties en ervaringen verankeren zich in ons lichaam. Je reageert op het nu vanuit toen. Ik nodig je uit om contact te maken met je zelf, met je eigen lichaam en je eigen gedachtes. Ik raak je aan, help je bewegen of laat jou zelf bewegen, altijd op een zachte en vriendelijke manier. Je lichaam en de onbewuste delen van je hersenen kunnen weer gaan beseffen: “Ik hoef dit niet meer vast te houden.”. Hierdoor kun jij ervaren hoe bevrijdend het is wanneer je systeem kalmeert en ondersteund wordt, en er ontstaat ruimte om te veranderen. Soms word je bewust van die verandering en soms merk je dat het gewoon werkt.

Holistisch

Holistisch wil zeggen dat ik het hele lichaam en het brein als één samenwerkend geheel zie. Je ervaart hoe het is om te ontspannen en lichamelijke en emotionele pijn te verminderen.  Klachten kunnen zo vanuit de oorsprong herstellen, dus niet alleen daar waar de klacht zich uit. Samen creëren we nieuwe verbindingen en herstellen de eenheid tussen lichaam en brein. Het zelfgenezend vermogen dat van nature in iedereen aanwezig is, wordt gestimuleerd en geactiveerd. Je vind opnieuw balans op zowel fysiek (lichamelijk) als op mentaal/emotioneel niveau.

Een betere balans zorgt voor ontspanning, meer energie en een betere coördinatie. PPT werkt bij pijn, stress, slaapproblemen en/of vermoeidheidsklachten, maar ook wanneer je je lichaam vaak of repetitief gebruikt en goed voor jezelf wilt zorgen.

IEMT (Integral Eye Movement Therapy)

Wanneer er meer ruimte komt in het lichaam, kan het zijn dat er belemmerende of blokkerende gevoelszaken naar voren komen. IEMT (Integral Eye Movement Therapy) is dan een door mij ingezette, krachtige methode om die gevoelens en emoties (trauma’s) de aandacht te geven die nodig is om ze een juiste plek in je verleden te geven. Soms combineer ik beide methodes. Meer weten over IEMT? Klik hier.

Systeemopstellingen

Ook kan het zijn dat tijdens een PPT sessie een vraagstuk naar boven komt, waarbij we een vorm van systemisch werk inzetten om jou meer inzicht te geven. Stel je vraag, stel je open en laat de magie gebeuren. Ik begeleid je in het gehele proces.

Ervaringen van anderen lezen?

Ben je benieuwd naar hoe anderen een sessie bij mij ervaren? Klik hier

Niet zo van het ´lijf-werk’?

Soms ervaar je fysieke ongemakken die eigenlijk voortkomen uit een gevoel van ‘vastzitten’, uit een ervaring van ‘niet vooruit kunnen komen’. Soms ‘loop je tegen een muur aan’ of ´schuif je dingen voor je uit´. Als je nou niet zo van het lijf-werk bent, maar wel goed voor je Zelf wilt zorgen, kijk dan eens op www.bewoording.nl?

Contact

Ben je geïnteresseerd wat ik voor jou kan betekenen? Bel mij dan nu via 0624511616 of stuur een bericht via het contactformulier.

Reacties zijn gesloten.